winni77, coś mi się wydaje że draconis wygląda ciut inaczej
[O2] Dwumasa - początek końca ?
Zwiń
X
-
[O2] Dwumasa - początek końca ?
chodzi o dwumas... jak kupowałem octawke w serwisie powiedzieli ze pada dwumas stwierdzili to ponieważ wyczuli niewielkie drgania podczas gaszenia silnika... |(wyczuwalne nie za każym razem), dzisiaj stoję sobie na skrzyżowaniu i wyczułem nie regularne bardzo nie wielkie drgania na biegu jałowym ok raz na 15 sekund nic nie stuka ani puka . odkładać już na nowy dwumas? biegi wchodzą normalnie sprzęgło pracuje bez zarzutu .
edit szkoda:
zmieniłem tytuł topiku, bo potem sam nie będziesz w stanie znaleźć go w wyszukiwarce...
-
-
Moje pierwsze sprzęgło umarło przy 196 kkm.Nie było żadnych niepokojących objawów,oprócz delikatnych drgań.Pewnego dnia jeździłem,gdzieś zaparkowałem i potem po uruchomieniu silnika nie mogłem włożyć biegu.Na wszelki wypadek powinieneś mieć "na stanie" nowe na wymianę.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
Re: Dwumasa - początek końca ?
Zamieszczone przez lopez500dzisiaj stoję sobie na skrzyżowaniu i wyczułem nie regularne bardzo nie wielkie drgania na biegu jałowym ok raz na 15 sekund nic nie stuka ani pukaJarek "Vinci"
Komentarz
-
-
te drgania są naprawdę niewielkie trzeba się mocno wczuć żeby je wyczuć , może jestem trochę przewrażliwiony dopiero co sprzedałem paska b5 bo już nie miałem sił do niego bo tylko wkładałem w niego pieniądze .... myślę że O2 będzie mniej awaryjna tym bardziej że auto młodsze o 7lat a przebieg 3razy mniejszy . ech
Komentarz
-
-
dwumas znowu
Rzeczywiście, uspokoiłeś mnie, , mogę spać spokojnie. Szerokości
[ Dodano: Sro 11 Lut, 09 22:13 ]
witam ponownie chciałbym ponowić wątek odnośnie tego trzęsienia , jak wciskam sprzęgło na jałowym biegu te delikatne wstrząsy ustają,,, niedługo wyjeżdżam do Austrii nie chciałbym mieć tam awarii dwumasy :roll:
Komentarz
-
-
Chce zapytac o podobny problem. po wymianie calego kpl. dwumas + sprzegloo + łozysko po wcisnieciu pedalu sprzegla pali normalnie i jezdzi normalnie , zas przy odpalamniu bez sprzegla na jalowym jest pierdykniecia jakby silnik chcial wyskoczyc spod maski i zazwyczaj gasnie. pomocy - mechanik mowi ze wadliwy dwumas (za duzy luz ok. 6 zebow ) a hurtownia ze dwumas jest ok. (sachs) - Darekdarek
Komentarz
-
Komentarz